Hüseyin Kömür: Eşeği Saldım Çayıra! – Eşeğimi Salıverdim: Hüseyin Kömür’ün Hikayesi
Tokat: Bürokratların ve Görevlilerin Hakim Olduğu Bir Şehir
Tokat, atanan bürokratların ve görevlilerin hakimiyet kurduğu bir şehir haline geldi. Artık kabul edilen bir söz var; ‘eşekçi memleketi’ diye. Seviyoruz bu memleketi ama yaşayamıyoruz. Genç nüfus bu şehirde kendine gelecek görmüyor. İş alanları, sosyal, kültürel yaşam her geçen gün geriye gidiyor. Genç nüfus oranımız Türkiye değil dünya ortalamasının altında.
Tokat’ta Keyfi Yerinde Olan Kesimler
Tokat’ta keyfi yerinde olan birkaç kesim var. Bürokratlar, rant sahipleri, mevduatları faizde olanlar. Bürokrat krallığı Ankara’da ilk sıraya gelirse Tokat’ta ikinci sıraya gelir. Nereden buluyorsunuz bu adamları diye siyasetçilere soruluyor. Özellikle mi seçiliyor Tokat’a atanan bürokratlar? Çalışan, üreten beyinler neden başa getirilmiyor?
Çözüm ve Gelecek İçin Umut
2024 bitti. Kurumların 20024 yılı başarı-başarısızlık raporunu çıkartan var mı? Medyanın karşısına çıkıp biz bunları yaptık diyecek kaç kurum var bakıp göreceğiz. Hesap verilebilirlik-sorulabilirlik işlemiyor. Yapanın yanına kar kalıyor. 2025 yılı için bir planlama, bir yatırım bir hayali olanlar öne çıkmalı. Bu şehrin elinden tutup kaldıracak projeleri paylaşın. Tokat’ta istihdamı artıracak neler var? Gençler bu şehirde doyacak mı? Yeni Organize Sanayi Bölgemiz yapılacak mı?
Şehrin Geleceği İçin Adımlar
Tokat Kalesi ivedi olarak tadilatı yapılmalı, çalışmalar sonuçlandırılmalı. Yol ağları ne zaman bitecek? Çamlıbel Tüneli yapılacak mı? Şehir Hastanesi ne durumda, 2025 yılında temeli atılacak mı? Tokat merkez ağır trafik sorunu için Tokat Havalimanı arası Hafif Raylı Sistem yapabilir miyiz? Çiftçilerin ürünleri ne zaman kazanca dönüşecek? Asgari ücretli ve emekli için yerel çözümler olabilir mi? Liyakatli beyinleri göreve getirseniz Tokat’ta çözülmeyecek sorun yok!
Hüseyin Kömür’ün eşeği saldığı çayır gibi, Tokat da umut dolu bir geleceği hak ediyor. Geleceğin inşası için adımlar atılmalı ve şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışı benimsenmeli. Her bir bireyin kendi şehrine katkı sağlama sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız. Umutla, iş birliği içinde hareket ederek Tokat’ı daha yaşanabilir ve gelişmiş bir şehir haline getirebiliriz.